Helsingin Kuusisaaren pihakiveykset

Helsingin Kuusisaaren pihakiveykset

Suomalainen graniitti on ikuista kuin peruskallio pihakivenä, kiveyksinä tai muureina, mutta vaatii toki vuosien kuluessa pesua ja kunnossapitoa. Helsingin Kuusisaaressa sijaitsee upea graniittilaituri, jonka saumaukset olivat vuosien saatossa murentuneet ja pinnat sammaloituneet. Perusteellinen pesu painepesurilla ja soodapuhdistuksella paljasti, että muutama kivi oli myös painunut vuosien saatossa. Pesun jälkeen suoristimme painuneet kivet ja saumasimme ne uudelleen. Saumauksessa käytimme Weberin S30 -laastia, jonka punertavan sävyn sekoitimme itse kiveykseen sopivaksi. Nyt graniittilaituri voi seistä paikoillaan ja palvella seuraavankin sata vuotta.

Graniittilaiturin puhdistaminen ja vanhojen saumauksien poisto.

Graniittilaiturin uudet saumaukset kivien puhdistamisen jälkeen.

Liuskekivet kestävät vuosikymmeniä

Suihkulähteen reunustan ja pihan liuskekivet ja pihaportaat olivat likaiset, irtoilleet ja saumaukset halkeilleet. Liuskekivet puhdistettiin, suoristettiin ja asennettiin takaisin sekä saumattiin uudelleen. Saumauksessa käytettiin teknistä Vdw-saumalaastia, näin kiveys pysyi alkuperäisenä, mutta uuden veroisena.

Liuskekiveys ennen

Liuskekiveys pesun, suoristuksen ja saumauksen jälkeen.

Liuskekiveys ja graniittiportaat pesun ja kunnostuksen alkaessa.

Pesun ja kunnostuksen alkaessa.

Liuskekivet ja graniittiportaat pesun jälkeen.

Sisäänkäynnin isot graniittikivet

Sisäänkäynnin isot graniittikivet olivat osin irti ja painuneet. Hetken suoristusta ja kivien käsittelyä pohdittuamme, kehitimme nostimen, jolla saimme yli 300 kiloiset porraskivet nostettua. Kivet painepestiin, suoristettiin ja saumattiin uudelleen. Sisäänkäynti on jälleen suorassa ja voi palvella seuraavatkin vuosikymmenet.

Suomalainen luonnon kivi on vastuullinen pihamateriaali kestävyytensä vuoksi. Graniitti säilyy muuttumattomana ja säilyttää arvonsa – suosittelemme lämpimästi. Suosittelemme myös pitämään huolta taloyhtiöiden ja kiinteistöjen arvokkaista sisäänkäynneistä ja graniittiportaista. Meille kivirakentaminen on lähellä sydäntä ja meidän erityisosaamista, jota teemme yli 30 vuoden kokemuksella.

Autamme mielellämme pihakiveys-asioissa, olivat ne sitten uuden rakentamista tai vanhojen kiveyksien kunnossapitoa. Lisää meidän kivirakentamista: kivirakentaminen -sivulla.

Yli 300 kiloa painavat graniittiporraskivien pesu, suoristaminen ja uudelleen saumaus.

Graniittikivien pesu, suoristus ja uudelleen saumaus sisäänkäynnissä ja portaissa.