Miksi pihasuunnitelma?

Miksi pihasuunnitelma?

Pihasuunnitelman tarkoitus on antaa hyvä ja kattava kuva toteutettavasta pihan rakennustyöstä. Pihasuunnitelmassa huomioidaan tontin muodot, ilmansuunnat, pihan käytön, kasvillisuus, asukkaiden toiveet ja yhdistetään ne toimivaksi kokonaisuudeksi yksityiskohtia myöten. Kattavassa pihasuunnitelmassa on määritelty myös materiaalitiedot sekä niiden määrät, jolloin piharakentaja voi antaa asiakkaalle kokonaisuudesta tarjoushinnan.

Mikäli suunnitelmaa ei ole, on tarjouksen antaminen ja hintojen vertaileminen haastavampaa. Ilman suunnitelmaa remontit tuppaavat elämään projektin aikana enemmän. Pihasuunnitelma on työväline rakentajalle, niin kuin arkkitehtikuvat ovat talonrakentajalle. Pihasuunnitelma auttaa myös asiakasta varmistamaan, että toteutettu työ vastaa suunnitelmaa.

Milloin pihasuunnitelmaa tarvitaan?

Suunnitelma on hyvä teettää varsinkin laajempia muutostöitä tehtäessä. Se on paikallaan silloin, kun tarpeena ovat kokonaisuudet, joihin sisältyy esimerkiksi maaston/tontin muotoilua, pengerryksiä, vihertöitä, kasvivalintoja ja kiveysalueita.

Jos puolestaan tarpeena on uudistaa vanhaa pihaa osin tai rakennuttaa uudelle pihalle vain osa-alueita, esimerkiksi autopaikan kiveys sekä käytäviä tai terasseja, niin silloin piharakentajakin voi suunnitella piharemontin yhdessä asiakkaiden kanssa.

Lahden Hennalassa toimiva Kivitarha on pihamateriaalien näyttelyalue, jonne on koottu laajasti eri pihamateriaaleja esille. Siellä voi suunnitella, katsella ja kokeilla pihamateriaaleja omia valintoja varten. Kivitarhalla voi suunnitella itsenäisesti tai sopia piharakentaja Antti Törön kanssa ajan, jolloin hän auttaa pihamateriaalien valinnassa.

Erilaisia pihasuunnitelmia

Pihasuunnittelijoilla on tarjolla useita eri hintaisia suunnitelmia, jotka vaihtelevat myös tasoltaan. Suosittelemme aina kääntymään pihasuunnittelijan puoleen, mikäli rakennettava alue on hiemankin isompi tai muutoksen halutaan istuvan kokonaisuuteen. Teemme yhteistyötä monien pihasuunnittelijoiden kanssa ja kauttamme on saatavilla myös suunnitteluapua.

Autamme myös piharemonttien alkusuunnittelussa. Annamme vinkkejä pihauudistuksiin sekä materiaalivalintoihin joko Kivitarhalla tai pihakonsultointikäyntinä 160€ (sis. 24% alv) hinta Lahden seudulla. (Muualle Suomeen sopimuksen mukaan.)

Pihasuunnitelmien hintoja

Jokainen pihasuunnittelija antaa oman tarjouksensa kokonaisuudesta. Tässä esitetyt hinnat ovat suuntaa antavia. Piharakentamistyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

  • Konsultointikäynti noin 150-300€
  • Konsultointikäynti käsin piirretyllä suunnitelmalla 300-850€
  • Yleissuunnitelma eli ns. pihaluonnos 1300 – 2500€
  • Toteutussuunnitelma 1800 – 3000€

Suosittelemme mm. seuraavia pihasuunnittelijoita, joiden kanssa olemme tehneet vuosien varrella yhteistyötä:

Tanja Nieminen Maisemasuunnittelu Tanja Nieminen

Laura Talo Pihasuunnittelu Laura Talo

Marjo Nevavuo Pihasuunnittelu Marjo Nevavuo